Hulp tijdens en na detentie voor de (ex-)gedetineerde

Na je detentieperiode komt er veel op je af. Het is moeilijk om je leven weer op de rit te krijgen. Het is goed als iemand je daarbij helpt.

In samenwerking met Current Werkt bied ik hulp bij:

  1. Werk. Je wilt dolgraag aan de slag, jouw talenten en kwaliteiten gebruiken in een betaalde baan. Current Werkt en ik helpen je om betaald werk te vinden bij invulling van je Penitentiair Programma of na het uitzitten van je gevangenisstraf. Dit doen we door je al op te zoeken tijdens je detentie. Met jou praten we over jouw werkervaring, kwaliteiten en wensen. Waar ben je goed in? Waar zou je willen werken? Hoeveel uur wil je werken? Samen met jou wordt er gewerkt aan het opstellen van een CV. Als er genoeg over jou bekend is, wordt er gezocht naar een werkgever in de omgeving of in jouw woonplaats voor een betaalde job, uiteraard marktconform. Indien nodig kunnen we jou een opleiding bieden.
  2. Nadat een werkgever is gevonden waar je aan het werk kan, word je ook begeleid en geholpen. Door een 1 op 1 begeleiding kun je al je vragen en emoties kwijt. Mocht er iets zijn tussen jou en je werkgever, dan proberen we daarin te bemiddelen. Ook is ondersteuning voor schulden en vervoer mogelijk.