Even voorstellen!

Idsc01207k ben Anne Marie van den Ham en de persoon achter Jurcoach. Getrouwd en in het rijke bezit van twee dochters.

Als ik mezelf moet omschrijven, dan ben ik iemand met oog voor anderen, vooral zij die in een moeilijke situatie zijn beland. Een warm hart voor hen, die het met minder moeten doen. Mijn kennis en ervaring zet ik graag voor hen in. Ik doe dit vanuit een groot rechtvaardigheidsgevoel, eerlijkheid en het een ander een tweede kans gunnen.

In heel mijn loopbaan ben ik bezig geweest met het verder helpen van mensen. Na het VWO en mijn studie rechten aan de Erasmus Universiteit jarenlang gewerkt als letselschadejurist. Eerst bij een rechtsbijstandsverzekeraar en daarna bij een tweetal advocatenkantoren. Hier sprak mij vooral het opkomen voor het belang van het slachtoffer erg aan, maar ik miste de menselijke kant. Voor mij één van de redenen het roer om te gooien. Ik ben mij in gaan zetten voor een stichting, die zich bezighoudt met het helpen re-integreren en resocialiseren van (ex-)gedetineerden in de samenleving. Ook draai ik mee in de Ouder Kind Dag en geef workshops aan gedetineerde vaders in penitentiaire inrichtingen ter versterking van de relatie met hun kind.

Vanuit deze werkervaring en door diverse gesprekken ben ik mij steeds meer bewust geworden van de impact van een detentie, niet alleen voor de gedetineerde zelf, maar ook voor de directe omgeving, zoals ouders, partner en kinderen. Voor hen blijkt in de praktijk weinig hulp aanwezig.

Ik vulde mijn kennis aan met een opleiding tot kindercoach. In oktober 2016 startte ik mijn eigen praktijk Jurcoach. In deze praktijk ga ik als jurist aan de slag, maar er is ook ruimte voor emoties en gevoelens. Een unieke combinatie!